kahrila animationkahrila animation

Alla filmerna är faktabaserade.
De är animerade med mänsklig humor och uppfattning.
Filmerna kan också fås textade på svenska och engelska.
Filmerna "Calosomas flykt" (17 min). "Myrsan som skrek" (14 min). "Myrsan Hjältemyran" (ca 15 min) kan distribueras som DVD eller HD. Vänligen ta kontakt med ritva@kahrila-animation.se eller tel. 0521-353 63 för mera information.

"CALOSOMAS FLYKT"

Denna trave av cellteckningar ligger bakom 19 minuters film "Calosomas flykt"

Filmen handlar om skalbaggen Calosoma från södra Europas skogar.Han är på flykt från sin förstörda hemskog. Ridande på molnen dimper Calosoma ner i vår skog rakt på sandjägaren som jagar efter kunskaperskamyran. Myran i sin tur har fångat en nunnefjärilslarv. Den landsflyktige herr Calosoma är mycket hungrig.Han älskar och kan bara äta nunnefjärilslarver. Myran ger larven till den utmattade resenären. Herr Calosoma i sin tur berättar om sin förstörda hemskog medan larven försvinner i hans gap.

"Myrsan som skrek"

I drottningsalen föds det ovanligt liten myra. Man befarar att hon kommer att dö. Men lilla myran har minst sagt egenskaper som ingen i myrstacken hade tänkt sig bl.a. ett förfärligt skrik. Trots alla protester från barnsköterskan visar det sig att skriket är ett effektivt vapen mot tjuvmyrorna som stjäl barn från barnkammaren.
”Myrsan som skrek” kan också fås i bokform som bär samma namn som filmen.

"Myrsan Hjältemyran"

Myrsan lyckades med myrdrottningens hjälp att bli praktikant i barnskötaryrket i myrriket. Eftersom hon är liten till växten får hon göra sin praktik inomhus. Hon får endast vistas på myrstackens terrass. Dit släpar hon sin skyddsling ut i friska luften. De stora och starka utomhusarbetarna fortsätter att bygga staket runt barklus-kossorna i grantoppen. Dit anländer andfådd den landsflyktige skalbaggen, herr Calosoma. Han vet att myrorna inte kan motstå söta smaker och nu har Calosoma sett Stora Tofsen, en ”knarklangare”= sötsakslangare i stora mått! Han är farlig för hela myrriket. Om myrorna får smak på den utomordentliga drycken berusar de sig till den milda grad att de bär Stora Tofsen in i stacken ända ner till myrdrottningen. De struntar i sina myrbarn . Stora Tofsen tar myrbarnen i utbyte mot drycken. – Hur går det för myrorna, drottningen och inte minst för Myrsan?